Tycker du om att spela eller sjunga? Är drömmen att starta ett eget band? Det är något speciellt att få spela tillsammans med andra, kanske rentav få spela på fester och tillställningar.

Musik

För många av oss betyder musik oerhört mycket, en slags livsnerv i vardagen. Det är skönt att lyssna på musik – skapa bra spellistor i mobilen och kunna lyssna till och från skolan eller jobbet, eller ute på träningspasset. Eller när man bara sitter och chillar med ett par vänner. För att alltid kunna ta med dig musik i mobilen är det smart att köpa riktigt schyssta högtalare, hörlurar och powerbanks. Du hittar allt du behöver på teknikdelar.se, som också har bra solcellspaket – perfekt för att kunna lyssna på musik eller surfa på datorn under semestern eller i stugan.

Starta band

Att kunna spela ett musikinstrument eller ha en riktigt schysst sångröst ger mycket glädje i livet. Det är härligt att bara kunna ta fram gitarren eller sätta sig vid pianot, spela en känd sång eller improvisera fram något eget. Det är än roligare att spela tillsammans med andra. När du startar ditt band finns det tre saker att utgå ifrån: musikgenre, musikalisk nivå och personkemi. I långa loppet är ofta personkemi det viktigaste. Samtidigt är det roligt att också dela musiksmak och spela på ungefär samma musikaliska nivå. När du hittar intresserade att spela med kan det vara klokt att ni samtalar igenom vilken musik som var och en av er verkligen gillar att spela. Om ni har en väldigt bra personkemi kan ni ju också skapa något nytt. Du älskar jazz och din kompis älskar hårdrock. Tillsammans kan ni skapa en riktig skön jazzhårdrock-fusion. Bor du i en större stad, som Stockholm eller Göteborg, är det lätt att hitta folk som både är skickliga och som har samma musiksmak. Bor du däremot på en mindre ort kan du ofta hitta många musikaliska personer att spela med – det finns musikaliska personer överallt – men det är inte säkert att alla i bandet har samma favoritgenre.

Spelningar

Som band vill ni naturligtvis också få spelningar. Skapa konton på både YouTube och sociala medier för bandet och börja lägg ut musiken. Ibland kan det faktiskt vara lättare att få spelningar om man bor på ett mindre ställe. Ni kan också spela på gatan, för att börja göra er ett namn.